HTML

Friss topikok

  • Impro: első. (2012.07.22. 19:10) LIKEszerelmek
  • Ceec: @KyraWarner: jóvan vmikor elviszel bulizni és egy pohár pezsi mellett kitárgyaljuk a dolgokat :))) (2011.10.15. 19:14)

Címkék

LIKEszerelmek

KyraWarner 2011.11.19. 11:40


Isten megteremté az embert...

Blablabla itt szerintem nyugodtan ugorjunk egy nagyot addig a pontig, amíg Zuckerberg megteremté a Facebookot.

likos.jpg

 

És amikor ezzel egy időben megteremtődnek az eddig ismeretlen és számomra érthetetlen fajok, a likeszerelmesek, akik szinte a teret és az időt meggörbítve versenyeznek azon, hogy bizonyos embereknél az ő likeuk, esetenként kommentük virítson elsőként.

 

De hiba lenne őket mind egy kalap alá venni, hiszen az evolúció során is alakultak ki alfajok. Ez itt sem volt másképp.

A likeszerelmesek három csoportba sorolhatóak jellemző tulajdonságaik és előfordulási helyük alapján:

Feltörekvők, rajongók és seggnyalók.

 

A feltörekvők

Jellemzően főként lányok, tinik vagy igen fiatalok, de elvétve találkozhatunk az "idősebb" (25+) korosztály tagjaival is.

Előfordulási helyük a rajongói oldalak és a színpad / dj pult környéke.

Első körben még likeol boldogot boldogtalant, de természetesen csakis zenészt, dj-t, hírnévvel rendelkező egyént, hátha felfigyel rá végre valaki. Majd kiválasztja azt a naiv áldozatot, aki még elhiszi, hogy valóban ő maga a rajongásának tárgya és addig bájologja körül, amíg célt nem ér.

Néha elgondolkodom azon, hogy azok a lányok, akik éppen be akarnak vágódni az aktuális srácnál vajon kötelező jelleggel "szeretnek" egyből mindent, amit a fiú is (függetlenül attól, hogy tudják-e mi az egyáltalán) vagy mostanában már likeokban mérik a kapcsolatokat? És vajon az egyéniséget és az önálló gondolatokat miben mérik? Jaaa, hogy az nincs.

Ha már megvolt a személyes ismeretség is, mindent megtesz annak érdekében, hogy megmutassa mind az 1873 ismerősének azt, hogy ő bizony ismeri ezt a bizonyos személyt. Kommentek, közös fotó, "Jajj de jó voltál XY (természetesen betaggelve), de jó bulit csináltál!"

Néhány buli után már XY barátai az ő legjobb barátai is, természetesen a like nekik is jár, hiszen amit XY szeret, azt ő is szereti.

Kitartó rajongásának köszönhetően, ha célt ér és kikerül hozzá a "Kapcsolatban, párja: XY" , akkor kezdődik az új, mindent elsöprő like és információ hullám. Meglovagolva XY népszerűségét módszeresen alkalmat keres arra, hogy kinyilváníthassa, "Igen, én vagyok a barátnője" és az eddiginél is nagyobb arccal próbál már a Facebookon kívül is megjelenni és népszerűséget kovácsolni magának. Ami egy ideig megyeget is, de mivel ezek a lányok nem túl eszesek, néhány hónap aktív rajongás után még aktívabb közutálat tárgyává válnak.

Ha pedig van egy csepp eszük, akkor még időben választanak egy új likeszerelmet maguknak.

 

A rajongók

Nem túl veszélyes életforma, csak nagy mennyiségben idegesítő. Itt vegyesen található férfi-nő, fiú-lány is.

Előfordul rajongói oldalakon, buliban a tömeg közepén, de nagyjából mindenhol, amiért rajong,

Likejai kikerülhetetlenek, ebben felveszi a versenyt feltörekvő társával, bár mellette így is csak második lehet. De talán neki nem is a magamutogatás, inkább a határtalan rajongás a célja. Zenész, dj, énekes, modell, club, rádió legyen az bármi, ő rajong. És természetesen mindig mindenhez gratulál, hiszen adott XY csak a legjobbat produkálhatja. Ha ezt valaki másképp látja és szóvá teszi egyből átmegy pitbullba és ismeretlen karaktereket ötvözve magyarázza meg, mindenféle szakmai hozzáértést mellőzve, hogy de bizony az nem úgy van és XY a legjobb és pont.

Sajnos észt ő sem kapott sokat, ezért felesleges is lenne észérveket használni ellene és "szerelme" ellen, ezért általában az ő likejait rá kell hagyni és ha véletlenül belefutunk a kommentjeibe, akkor két megoldást lehet bevetni a saját érdekünkben: HIDE vagy nagy mennyiségű Vodka+Xanax.

 

A seggnyalók

Fuu, hogy én ezeket hogy utálom! Illetve ezeket is... Jellemzően halmozottan hátrányos helyzetből induló pasikról van szó, akik XY által (tudjátok XY mindig a zenészt, dj-t, stb jelenti) próbálja saját béka segge alatt lévő népszerűségét növelni.

Lehetnek ezek kezdő hobbi dj-k, vip szalagra áhítozó lúzerek és ehhez hasonló likerek.

Könnyen kiszúrhatóak, hiszen XY profilján mindig van tőlük pár kedves mondat, amiben a legjellemzőbb szófordulat a tesó, a bro és a fudejóvagy. Ez is egyfajta rajongás, de ez inkább a feltörekvő férfi megfelelője. Mindenhol ki kell hangsúlyzni az ismeretséget, sőt mi több a barátságot (vagy mondjuk inkább "broságnak") és ahol csak lehet hasznot kell húzni. Hiszen ha XY a barátunk és neki sok ismerőse van, akkor ha kommentelünk a mi nevünk is látni fogják, amiben természetesen legtöbb esetben ott szerepel a dj szócska (ha nem, akkor igyekszik kihangsúlyozni, hogy ő is dj ám). Hátha bejön...

Egy hasznuk van ezeknek, egy páros belépőért olyan fényesre nyalják a seggedet, hogy még a saját arcuk is visszamosolyog onnan rájuk.

 

Nehezen tudnám eldönteni a három faj közül kit szeretnék először a kihalás szélén látni, főleg az első és az utolsó közül, de az biztos, hogy remélem egyszer egy csoda folytán letörlődik a Facebook oldaluk és akkora sokkot kapnak, hogy az egyéb létformáik is nyomtalanul eltűnnek. :)

 

Kyra 

https://www.facebook.com/KyraWarnerBlog

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrawarner.blog.hu/api/trackback/id/tr393395742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása