HTML

Friss topikok

  • Impro: első. (2012.07.22. 19:10) LIKEszerelmek
  • Ceec: @KyraWarner: jóvan vmikor elviszel bulizni és egy pohár pezsi mellett kitárgyaljuk a dolgokat :))) (2011.10.15. 19:14)

Címkék

Nem lájkolom a lájkod!

KyraWarner 2012.11.29. 21:14

like.jpgMost vonatkoztassunk el egy kicsit a likeszerelmesektől és vetítsük rá a likeolási szokásokat az átlagos Facebook felhasználókra. Arra a több millió emberre, aki kis hazánkból napi szinten a 24-ből legalább 23 és fél órát online. (Én van hogy 24-et is, de szerencsére nem tartozom az átlag felhasználók közé és a cikk nem is rólam szól.)

Tehát vegyünk egy átlag likeot, vajon milyen postokon fordul elő a legtöbbször?

Imádok csoportosítani, mint a Likeszerelmeknék már láthattátok (gyengébbek kedvéért: a fentebb aláhúzott szóra kattintva elolvashatjátok), így ez most sem lesz másképp.

Sajnos azt már most előre elmondhatom, hogy bizony a likeok nagy %-a semmi esetre sem a lényeges vagy értelmes postokon található, de hamarosan ti is más szemmel néztek majd rájuk, ha beléptek a profilotokba.

 

Gangbang Style David Guetta remixben 

841.707.717. Ez a szám az, ami napról napra ügetőlépésben növekszik egy koreai hülyegyereknek és egy gagyi zenének köszönhetően. A Gangnam Style Youtube-os nézettsége már világrekord és bárki linkeli Facebookra percek alatt repülnek a likeok rá. Miért? Szerintem senki sem érti, de elég szomorú, hogy erre van igény…

Bezzeg, amikor valaki egy igényesebb, ám de talán nem a csapból is folyó zenét tesz ki, az a zene címének ismeretlenségéből vagy az előadó popsztár titulusának hiányából fakadóan sajnos like nélkül marad. Arra már lusta a nép, hogy belehallgasson.

 

Pénz & Sárm avagy likeold a hülyét

Fárasztó viccek, ostoba képek, napiszaros postok és Berényi Miki… Sokan csak ezekkel képesek azonosulni és mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Miklós Facebookos rajongóinak száma (74.243) már bőven lekörözte a Barátok közt átlag évi nézettségét. Remek példakép elcseszett társadalmunk tinédzsereinek.

Az emberek hülyék, a blog ÉN vagyok!

 

Coelho for President

Bár abban teljesen biztos vagyok, hogy az idézetemberek közül még senki nem fogott a kezében egy Coelho könyvet sem, de azért profi módon tud tőle idézni legalább 15 klasszikust. Szar az élet, elhagyott a szerelmed és épp a lelki traumád szeretnéd mindenki elé tárni? Hajrá, a like garantált! Az, hogy az életrevalóbb felhasználók azt látják, hogy egy értelmes saját gondolatod sincs az nem probléma, egyszer csak jön valaki, aki leváltja a depresszív idézeteket nyáltól csöpögővé. És sajnos tényleg mindig jön.

 

Ha megosztod, visszanő a kisgyerek lába!

Semmit sem utálok jobban az ilyen likegyűjtögető oldalaknál, ahol mindent képesek bevetni egy-egy megosztásért és a sok kuka pedig el is hiszi, hogy ezzel az adott képen szereplő sérült kisgyereknek, bántalmazott kutyának vagy kórházi kezelésre szoruló embernek segít. Sosem fog feltűnni, hogy ezzel csak az oldal likejai nőnek? Úgy látszik nem, mert minden nap van egy ilyen kép több ezer likeal és megosztással a háta mögött.

 

S(z)avazz!

A kedvenc kategóriám! A likeért kuncsorgás a legidegesítőbb, legbosszantóbb dolog, ami előfordulhat Facebookon!

Szavazz a tangás képemre, hogy én lehessek Miss Ribi! Szavazz a legújabb remixemre, hogy felléphessek Bivalybasznádon! Szavazz rám a 10. Év dj-e versenyen is, hogy leelőzhessem Dj Seherezádét! És ezek váltakozása. Vajon szegény likegyűjtőknek nem tűnik fel, hogy ha hetente új „Szavazz rám event” kerül ki tőlük, akkor a végén már a legjobb barátaik is lehideolják őket?

 

És tudjátok mi a legszomorúbb az egészben? Hogy amikor tényleg hasznos lehetne egy like vagy egy megosztás, például egy jótékonysági esemény kapcsán vagy egy országunk image-ét építő versenyben, akkor sehol egy like.

Ahogy tőlük valószínűleg ezen a cikken sem lesz :D

Kyra

https://www.facebook.com/KyraWarnerBlog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrawarner.blog.hu/api/trackback/id/tr264938486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása